Lange toerrit Veluwe

Lange Toerrit
Date: zondag 15 oktober 2017 10:30 - 17:00

City: Arnhem

Deze lange toerrit is gemaakt door Rick Ophorst.

Op 15 oktober maken we een tour over de Veluwe die dan al aardig bruin begint te kleuren.

We verzamelen voor de tocht om 10 uur bij het van de Valk Hotel/Restaurant “De Veluwe” aan de Amsterdamseweg 505 in Arnhem. We zitten dan aan de zuidrand van de Veluwe.

Daar vertrekken we om half elf voor de tocht die ons voert langs het park De Hoge Veluwe in de richting van Apeldoorn naar de streek waar de Veluwe echt hoog (voor Nederlandse begrippen natuurlijk) en bosrijk is. Dan dalen we af in de richting van het IJsselmeer en daar vinden we vooral heidelandschap.

We slingeren door naar het noord westen langs Vierhouten en Epe. Iets voorbij Epe eten we een hapje bij Brasserie Floor. Na de lunch gaan we door richting Nunspeet en verder in zuidwestelijke richting. Dan komen we in de buurt van Garderen, Kootwijk en Harskamp. Daar buigen we nog even af naar Ede en voorbij Ede passeren we de Ginkelse Heide waar in de oorlog de droppings van de Slag om Arnhem plaats vonden. Wat verder is de finish bij vd Valk waar we begonnen.

De tocht zelf is iets meer dan 150 km lang en met een aan- en afloop van rond de 80 km kunnen we een mooie najaarsrit beleven.

Voor de lunch hebben we afgesproken dat we gaan voor een broodmaaltijd omdat we anders mogelijk met wat langere wachttijden te maken krijgen. Als de deelnemers van tevoren kijken op http://www.brasseriefloor.nl/assets/floor_menukaart.pdf en een keuze maken en die in Arnhem aan mij doorgeven, zal ik die doorbellen. Dan staat alles klaar als we bij de Brasserie aankomen.

 

Address
Amsterdamseweg 505, 6816 VK Arnhem

 

Map


 

All Dates


  • zondag 15 oktober 2017 10:30 - 17:00

Powered by iCagenda